Potepanje po Ladakh-u (peš in na kolesu)

Peš, z avtom in  na gorskih kolesih smo spoznavali značilno Budistično kulturo, samostane in vedno spreminjajočo se pokrajino Ladakh. Tekom zime je ta del zaradi snega več mesecev nedostopen in še toliko bolj zanimiv poleti, ko se ga lahko obišče in tako spozna neokrnjeno naravo in njegove prebivalce. Tu ljudje še vedno sledijo stoletja nespremenjenemu stilu življenja.

Gorsko kolesarjenje po eni najbolj atraktivnih visokogorskih poteh na svetu Leh  – Manali.

Ni boljšega načina za raziskovanje Himalaje, kot je na gorskem kolesu. Potovanje s kolesom nudi posebej možnost za tiste, ki sanjajo o časovno daljšem popotniškem izzivu, sredi s snegom prekrite Himalaje, da o starodavnih budističnih samostanih in odmaknjenih vaseh visoko na dolino ne govorimo.

Naša pustolovščina se je pričela v Lehu in je šla  preko petih spektakularnih prelazov. Dva od njih se ponašata celo z višino preko 5000 m. Pot je ves čas vodila po pogorju indijske Himalaje, ki ji glede velikosti in čiste lepote ni vzporednice na svetu.

Med potjo se je kulisa spreminjala iz zelenih gozdov in cvetočih dolin, do nerodovitnih luninih pokrajin, z visokimi vrhovi in visečimi ledeniki nad njimi. Poleg spektakularne okolice, je bil vrhunec potovanja tudi sama zelo bogata kultura dežele Ladakh. Tako smo med vrtenjem pedal opazovali veličastne samostane na visoko skalnih robovih, se ponekod odpravili na raziskovanje s kolesi manj obiskanih območij in vsekakor uživali v miru in lepoti resnično nedotaknjenega kota naše Zemlje.

Pošlji povpraševanje:

Izpolnite spodnje podatke in odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Demetrin Jerbas:

Izpolnite spodnje podatke in redno vas bomo obveščali o tem, kdaj je Demetrin jerbas na voljo in kaj od pridelkov se trenutno da dobiti.

Demetrin Jerbas:

Izpolnite spodnje podatke kontaktirali vas bomo za pripravo individualne pondube Demetrinega jerbasa za podjetja.